پژوهش – بررسی عوامل موثر برسرمایه های اجتماعی پلیس ایران- قسمت ۴

۴-۳-۴ نظریه سرمایه اجتماعی – اعتماد
استرام و آن [۶۴](۲۰۰۳) در مدلی به ارائه رابطه میان سرمایه اجتماعی و اعتماد به عنوان یکی از مهمترین و اصلی ترین خروجی ها و نتایج سرمایه اجتماعی اشاره نمود. در این مدل ، شکل های مختلف سرمایه اجتماعی به اعتماد در سطوح مختلف شبکه ای، تیمی و سازمانی منجر می شود و این اعتماد ، اقدامات ، فعالیتها و دغدغه های مشترک را افزایش می دهد در نتیجه تلاش گروهی در سازمان ارتقا می یابد .
در شکل زیر می توانید مولفههای کلی این مدل و نحوه تاثیرگذاری سرمایه اجتماعی را مشاهده نمایید.
شکل ۲ ۳ مدل سرمایه اجتماعی-اعتماد ( منبع : استرام و آن، ۲۰۰۳)
همان طور که مشاهده می کنید ، در این مدل ، اعتماد به عنوان نتیجه اصلی سرمایه اجتماعی در سازمانها بروز میکند و این متغیر است که به بهبود تلاش های جمعی و در نتیجه افزایش عملکرد سازمانی منجر میشود.
۲-۳-۵ نظریه منابع اجتماعی
این نظریه که ریشه های آن به مطالعات لین و کاتور (۱۹۸۱) میرسد پیوندهای موجود در شبکه را بدون وجود منابع داخل آن کارامد نمیداند. از دیدگاه این نظریه ، فقط منابع موجود در درون شبکه است که میتواند به عنوان یک سرمایه قلمداد شود (لینا[۶۵] ، ۱۹۹۹). به عبارت دیگر، نظریه پیوندهای ضعیف و شکاف ساختاری، هر دو بر ساختار شبکه ها معطوف هستند اما این نظریه، به محتوای شبکه توجه میکند (سویزی و محمدی ، ۱۳۹۰) .
۲-۳-۶ نظریه SCAT
این نظریه در سال ۱۹۹۸ توسط بین و هیکس[۶۶] ارائه و سپس توسط محققین دیگر از جمله کریشنا و شرادر [۶۷](۱۹۹۸) مورد توسعه قرار گرفت. در این نظریه، سرمایه اجتماعی به دو سطح کلان و خرد تقسیم شده است . سطح کلان اشاره به محیطی دارد که سازمان در آن فعالیت می کند که شامل موارد زیر است :
قوانین
چارچوب حقوقی
نوع حکومت
عدم تمرکز
مشارکت سیاسی